ca. 30 plättar
3 mogna bananer
6 ägg, lätt vispade
1 1/4 dl kokosflingor
2 1/2 dl blåbär
1/2 tsk malen kanel
2 tsk kokosolja (eller smör) att steka i
2 msk lönnsirap att ringla över (eller vanlig sirap)
Gör så här:
Mosa bananerna med en gaffel. Lägg moset i en bunke. Vispa ihop med ägg och kokosflingor. Tillsätt blåbä (spara några till servering) och kanel. Rör om.
Hetta upp kokosoljan (eller smöret) på medelstark värme i en stekpanna (ca 3-4 samtidigt om du tar 2-3 msk smet per plätt) alternativt i plättlagg (anpassa mängden efter laggen).
Vänd försiktigt med stekspade när de stelnat och fått en gräddad yta, ca 2 min på första sidan och 1 min på andra.
Detta recept kommer från Green Kitchen Stories, en kokbok som står högt upp på önskelistan.
Wow, verkar riktigt läckert.
Vi hoppas att det gör succé hos både vuxna och barn 🙂
Säkert!
Det där låter som något man måste prova! 🙂
Testa, de var goda, men man ska nog inte lägga i blåbären i smeten förrän PRECIS på slutet. Våra plättar blev en lite trist blå färg på. Men de slank ner trots missfärgning 🙂