Torsk på medelhavsvis

Ingredienser
4 bitar torskfilé med skinn à 150 g
Nymald svartpeppar
Salt
2 msk olivolja
2 schalottenlökar, hackade
½ tärnad aubergine
1 zucchini, skivad
2 tomater, skalade, urkärnade,. skivade
1 msk slätbladig persilja, hackad, + kvistar till garnering
1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här
Krydda torken väl med peppar, speciellt skinnet. Salta även på skinnet. Häll 1 msk olja i stekpannan och hetta upp. Lägg i torskfilébitarna med skinnsidan neråt, sänk till medelvärme och stek fisken fem minuter tills skinnet är väl brynt och knaprigt.

Vänd torskfilébitarna försiktigt och stek andra sidan en-två minuter beroende på tjocklek. Ta upp från pannan och håll dem varma. Lägg dem med skinnsidan upp så att skinnet förblir knaprigt.

Sänk till låg värme och häll resten av oljan i stekpannan. Lägg i schalottenlök, aubergine och zucchini och fräs tre minuter. Tillsätt tomater, persilja och vinäger och hetta upp en-två minuter. Smaka av med salt och peppar.

Portionera upp grönsakerna på fyra tallrikar. Lägg en bit torsk på varje tallrik, garnera med persilja och servera.

Hämtat från Matklubben.

Annonser

One thought on “Torsk på medelhavsvis”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s