Knäckebröd med solros-, lin- och sesamfrö

solros-1
Under senaste Stockholmsbesöket blev vi bjudna ett riktigt gott knäckebröd och enligt bagaren var de även busenkla att göra. Värt ett försök.

Ingredienser:
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön (gärna rostade)
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl (grovt)
1/2 dl olivolja
2 dl vatten
torkad rosmarin och flingsalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Rosta solrosfröna. Blanda alla ingredienser i en skål och rör om tills allt är väl blandat. Klä en plåt med bakplåtspapper och bred röran. Strö över torkad rosmarin och flingsalt. Sätt in i ugnen i 60 minuter på 150 grader. Öppna ugnsluckan ibland så att fukten kan försvinna. Låt svalna och bryt sedan i bitar.

Annonser

One thought on “Knäckebröd med solros-, lin- och sesamfrö”

  1. Läckert recept! I vissa liknande knäckebrödsrecept skårar man brödet i lagom stora bitar efter 20-30 min gräddning, för att sedan grädda klart. Det gör det lättare att bryta jämnstora bitar av brödet när det är klart. Personligen gillar jag dock ojämna bitar bättre 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s