Coop har en ny del i sin tidning med vegetariska recept. Tummen upp för det!
4 portioner
Ingredienser:
500 g potatis
2 burkar kikärtor
10 soltorkade tomater
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 msk smör
Sås:
2 dl matyoghurt (10 %)
100 g fetaost
hackad mynta
200 g cocktailtomater
Gör så här:
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Riv potatisen grovt (ner i en bunke).
Blanda ner sköljda, avrunna kikärtor. Finhacka soltorkade tomater och lök. Tillsätt även det tillsammans med pressad vitlök, peppar och salt.
Mosa ihop. Forma till 12 biffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i olja och smör. Stek tills de är genomvarma och har fin färg, 6-8 minuter.
Stek tomaterna. Blanda ihop yoghurt, feta och mynta. Servera biffarna med sås och stekta små tomater.
Ser gott ut. Tyvärr är jag allergisk mot tomater, och de små röda rackarna smyger sig in i väldigt många vegetariska recept.
Trist att vara allergisk mot just tomater. Särskilt de soltorkade tomaterna ger så mycket extra smak i vegetariska rätter. Har du något substitut du kan byta ut det mot?
Nej, men de går ofta att pilla bort.