Kikärtsbiffar med myntasås och stekta små tomater

31291_163460

Coop har en ny del i sin tidning med vegetariska recept. Tummen upp för det!

4 portioner

Ingredienser:
500 g potatis
2 burkar kikärtor
10 soltorkade tomater
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 msk smör

Sås:
2 dl matyoghurt (10 %)
100 g fetaost
hackad mynta

200 g cocktailtomater

Gör så här:
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Riv potatisen grovt (ner i en bunke).

Blanda ner sköljda, avrunna kikärtor. Finhacka soltorkade tomater och lök. Tillsätt även det tillsammans med pressad vitlök, peppar och salt.

Mosa ihop. Forma till 12 biffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i olja och smör. Stek tills de är genomvarma och har fin färg, 6-8 minuter.

Stek tomaterna. Blanda ihop yoghurt, feta och mynta. Servera biffarna med sås och stekta små tomater.

3 reaktioner till “Kikärtsbiffar med myntasås och stekta små tomater”

Lämna en kommentar