Fråga dietisten

Är du eller funderar du på att bli pescetarian?

Vi har tre legitimerade dietister kopplade till oss, som ser fram emot frågor om din eller din familjs pescetarianska kost.

6 reaktioner till “Fråga dietisten”

  1. Hei. Jeg, min gravide sambo og barn på 5 år har bestemt oss for å kutte kjøtt, men beholde fisk, meieriprodukter og egg. Slikt sett blir vi vel pescetarianere. Det jeg lurer på er eventuelt hvilke næringsstoffer man ikke får av fisk som man får av kjøtt, ting man må passe på å innta (hvis noe) og hva dere vil anbefale. Videre lurer jeg på om min gravide sambo og lille jenta på 5 bør ta spesielle forholdsregler. Vi har et variert kosthold med mye frukt og grønt fra før. Takker så mye for svar :-).

  2. Svar till Jan:

    ”En kost utan kött innehåller innehåller ofta mindre järn än en blandkost. C-vitamin som finns i frukt och grönt hjälper kroppen att ta upp järn från maten, det är bra att ni äter mycket frukt och grönt. Gravida har ett ökat behov av järn och får ofta kosttillskott med järn under graviditeten även om de äter blandkost. I Sverige ombesörjer mödravården eller läkare järntillskott på recept.

    Lycka till med kostomläggningen.”

  3. Jag skulle vilja veta hur det funkar med mer lchf och fisk? Jag vill undvika de flesta spannmål (utom havre som blivit blötlagt innan) och de flesta rotfrukter. Men jag äter gärna ägg och mejeriprodukter, frön och alla ovanjordsgrönsaker. Kommer jag få brist på någonting?

  4. Hej Ylva! Vi såg först nu att svaret till dig fallit bort. Jag misstänkter att det är lite sent för ett svar, men här kommer det iallafall.¨

    LCHF som står för low carbohydrate, high-fat innebär i de flesta fall ett kraftigt minskat intag av kolhydrater och ett ökat intag av fett samt sannolikt ett ökat intag av protein. Fisk och framför allt fet fisk lyfts ofta fram som hälsosamt och något vi generellt bör äta mer av. Vill du prova att äta enligt LCHF är fisk att föredra framför andra animaliska livsmedel. En varierad kost tillför ofta kroppen tillräckligt med näring och det är svårt att uttala sig om hur matintaget påverkar risken för näringsbrist utan att göra en mer detaljerad kostundersökning avseende livsmedelsval etc.

    Mer information finns på http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/stod_till_varden/Fragor-och-svar-LCHF/

Lämna en kommentar

En mötesplats för landets pescetarianer.

Under ytan

och samtidigt hur ytligt som helst

Plus Ultra

Stories and photographs from places “further beyond”.

Läsenär

att läsa är att resa, livet är en resa

herschelmann fotoblog, bestpixel-photowerkstatt-hamburg.de

einige mehr oder weniger tolle Ideen um die Fotografie und die Bildbearbeitung

I huvudet på en lokförare

"Optimisten ser ljuset i tunneln. Pessimisten ser mörkret. Realisten ser tåget. Lokföraren ser tre idioter på spåret"

Eva Vester

A page about Photography and Art

117u2.wordpress.com/

Mon blog : photographies d'un instant, d'une vie... d'une passion !

Du côté du Teich

Le Bassin d'Arcachon (hors saison !), le Médoc et l'estuaire de la Gironde, Bordeaux et quelques escapades... Couleurs et coups de zoom...

Tylko fotografia

czyli kilka słów i przemyśleń z fotografią w tle

Lucas Dewaele, dagboek

Over fotografie en leven.

Couloirs du net

les plus belles adresses du net.

Vincent's Wrld

Une sorte de portfolio d'un étudiant de 20 ans passionné par la photographie et le graphisme.

Street-Art-Scenik

Visions des villes, Street-art et autres photos - Guillaume Bordeaux "NOiD"

JoseRaSan66

Cuando Lo Pequeño Se Hace Visible...

Per Lissel

-Skogsfotografen