Grönsakscurry med kikärtsplättar

Ingredienser (4 port.):

200 g morötter
300 g potatis
2 msk olja
1 1/2 tsk hel spiskummin
5 gröna kardemummakapslar
1 1/2 tsk senapsfrö
2 rivna gula lökar
1 tsk mald gurkmeja
1 tsk mald koriander
1 1/2 tsk chilipulver
1 lagerblad
1 msk färsk ingefära
2 stora krossade vitlöksklyftor
2 1/2 dl passerade tomater
2 dl grönsaksbuljong
115 g frysta gröna ärtor
115 g fryst bladspenat
225 g kikärtsmjöl (kallas även besam eller gramflour)
1 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
4 dl vatten

Gör så här:
1. Börja med kikärtsplättarna. Sikta ner mjöl, salt och bikarbonat i en stor skål. Gör en grop i mitten och slå i vatten. Vispa till en slät smet och låt vila i 15 minuter.
2. Hetta upp olja på medelgod värme i en stekpanna. Lägg i en sked smet och stek 3 minuter på vardera sida tills de är gyllengula. Det bör bli ca 8 plättar.
3. Skär under tiden morötterna i bitar och potatisen i fyra delar. Ångkoka dem tills de är nätt och jämnt genomkokta.
4. Hetta upp oljan i en stor kastrull på medelgod värme och fräs spiskummin, kardemumma och senapsfrö. Tillsätt löken, lägg ett lock på glänt och bräsera på medelgod till svag värme tills löken är gyllengul och mjuk.
5. Tillsätt resten av kryddorna och fräs under omrörning i 1 minut. Rör ner passerade tomater, buljong, morötter och potatis. Lägg locket på glänt och låt puttra i 10–15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt ärtor och spenat och låt puttra i 2–3 minuter. Servera curryn med de varma kikärtsplättarna.

कृपया भोजन शुरू कीजियै ! (Kripyā bhojan shuru kijīyai) – Please start eating …

Annonser

One thought on “Grönsakscurry med kikärtsplättar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s