Vegofärsrulle

Vi hoppas att detta recept även kan slinka ner hos vissa matskeptiska barn i familjen. Det återfanns i en receptpärm från barndomen, och bara det borde göra receptet till ett säkert kort hoppas vi.

images

Ugn: 225 grader i 20-25 minuter.

Ingredienser smet:
3 ägg
3 dl mjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk

Ingredienser vegetarisk färs:
500 g sojafärs
1 gul lök
1 kartong krossade tomater 370 g
4 msk tomatpuré
2 tsk soya
3 tsk oregano
3 tsk basilika
3 krm grillkrydda
3 krm paprikapulver
1 tsk timjan
1-2 klyftor pressad vitlök
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk strösocker
Salt
Peppar
Vatten efter behov

Gör så här:
Blanda äggen med en del av mjölken, blanda ner vetemjöl, rör därefter ner resten av mjölken. Häll på en bakplåtsklädd plåt och sätt in i ugn i 20 minuter ca.

Stek under tiden köttfärsen. Ta ut plåten ur ugnen och lossa från bakplåtspappret. Häll på köttfärsen och rulle till en rulle. Samma princip som med en rulltårta. Sätt in i ugnen igen i ca 5-10 minuter. Ta gärna lite riven ost på rullen innan den sätts in i ugnen.

Servera gärna med rivna morötter eller en sallad.

Smaklig måltid!

Annonser

One thought on “Vegofärsrulle”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s