Shakshuka från Green Kitchen Stories

Green kitchen stories, vi måste i det snaraste köpa deras kokbok. Vi råkade trilla över ett recept från dem i en tidning och det verkade vansinnigt gott. Deras hemsida är fin som få. Denna vecka testar vi ett av deras recept. Vi har tagit oss friheten att lägga det i översatt version på vår blogg. Ursprungsreceptet och deras hemsida hittar ni på greenkitchenstories.com

72OZUMdcSiillBYWsonZVugrkjr8HNCq_lpzoRqP7j7Xlv2KGXqi1M_J2azK-_R5LZMRcdc=s125

Lämpar sig för två mycket hungriga personer eller 4 normala portioner

Ingredienser:
2 msk olivolja eller kokosnötsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk kummin
1/2 chili, eller mer för att smak
2 dl/60 g grönkål (ca 2 stora blad utan stjälkar) eller motsvarande mängd spenat (färsk eller fryst)
1 stor näve färsk basilika eller 1 msk torkad basilika
2 x 400 g hela plommontomater
4-6 ägg ekologiska eller från ditt närmsta hönskollektiv, beroende på hur många som får plats i din stekpanna

Gör så här:
Finhacka lök, vitlök och paprika. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme, tillsätt lök och vitlök under omrörning, stek tills den är mjuk och gyllenbrun, ca 5 minuter. Lägg paprikapulver, kummin och paprika och låt koka i ytterligare ett par minuter. Under tiden placeras grönkål alt. spenat och tomater i en matberedare eller mixer och mixas tills du når konsistensen av en finhackad tomatsås. Häll tomatsåsen i blandningen i stekpannan och låt koka under lock i 15 minuter. Gör små gropar i såsen för äggen och knäck försiktigt äggen i groparna. Täck stekpannan med ett lock och koka i ytterligare 5 minuter tills äggvitorna har stannat. Servera med några blad färsk basilika och fullkornsbröd eller annat bröd.

Annonser

One thought on “Shakshuka från Green Kitchen Stories”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s