Röd currygryta med fisk

30403_l

Ingredienser
4 ägg
60 ml (1/4 kopp) vegetabilisk olja
2 rödlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 stjälk citrongräs, endast den vita delen, finhackad
75 g (1/4 kopp) Thai röd currypasta
2 msk farinsocker
2 x 400 ml kokosmjölk (burk/förpackning)
2 knippen broccoli, klippt och skuren i 3 cm bitar
800 g valfri fiskfilé skuren i 3 cm bitar
2 lime, pressade
2 msk hackad koriander

Ris

Gör så här:
Sätt på önskad mängd ris.

Koka äggen i en kastrull i 7 minuter. Häll ut vattnet och skölj äggen under rinnande kallt vatten tills de är tillräckligt kalla för att hantera, ta sedan av skal och ställ åt sidan.

Värm samtidigt vegetabilisk olja i en stor, tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Lägg i lök, vitlök, citrongräs och currypasta. Koka under omrörning i 5 minuter eller tills lök och citrongräs är mjuka.

Rör i farinsocker, kokosmjölk och 160 ml (2/3 kopp) vatten. Låt sjuda, lägg i broccoli och fisk. Koka under omrörning, i ca 6 minuter eller tills fisken är klar. Rör därefter i limejuice och koriander, och krydda med salt och peppar.

Halvera de kokta äggen och placera på maträtten. Servera med ris.

Recept och bild har vi ursprungligen hittat på taste.com.au

Annonser

2 thoughts on “Röd currygryta med fisk”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s