Krispig tofu i ingefärs- och apelsinsås

images

Detta recept kommer från den nya tidningen VEGO

Ingredienser:
400 g fast tofu
3 msk maizena
1 msk vita sesamfrön
1 krm salt
1 krm malen svartpeppar
rapsolja till stekning

Ingefärs- och apelsinsås
2 cm färsk ingefära
1/2 apelsin
2 vitlöksklyftor
2 msk ljus misopasta (om du inte hittar misopasta går det bra med 1 msk ljus soja)
1 msk olja
1 msk muscovadosocker
1 dl vatten
1/2 msk potatismjöl
1 färsk röd chili till garnering

Gör så här:
Skär tofun i kuber och låt dem rinna av på hushållspapper en liten stund. Blanda maizena, sesamfrön, salt och peppar till paneringen. Bred ut på en tallrik och rulla tofukuberna i den. Hetta upp rikligt med olja i en panna satt på medelhög värme. Lägg i tofun och stek/fritera tills den är gyllene. Låt den rinna av på hushållspapper.

Riv ingefäran och vitlöksklyftorna. Blanda med apelsinskal och apelsinsaft, muscovadosocker, misopasta och olja i en kastrull. Hetta upp och låt puttra i några minuter. Blanda ut potatismjölet i vattnet och vispa ner i kastrullen. Rör runt tills såsen tjocknar. Vänd ner tofukuberna i såsen och servera med ris. Garnera med hackad färsk chili.

Annonser

7 thoughts on “Krispig tofu i ingefärs- och apelsinsås”

  1. Har inte riktigt fått till detdär att äta tofu, men apelsin och ingefära gifter sig underbart bra! Ingefära är mkt bra för många saker, bl a blodgenomströmningen. En ingefärs och frukt/bärsmoothie på morgonen kickstartar verkligen dagen! 🙂
    Allt gott till dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s