Tekakor med skrädmjöl, gott tyckte hela familjen

Bilder nya på bärbara 207

Påsen med skrädmjöl köptes ursprungligen för att göra välling till den minste. När vällingkonsumtionen minskade fanns det dock fortfarande mjöl kvar i påsen. Skrädmjöl och recept kommer från Stöpafors Kvarn, men eftersom det var sparsam information om jästider och dylikt på skrädmjölspåsen tackar vi bloggen Rester med gäster för hjälp i köket!

Recept
5 dl mjölk
100 g smör
1/2 dl socker
2 tsk salt
50 g jäst
5 dl skrädmjöl
7-8 dl vetemjöl (vi tog 8 dl)

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken som ska bli fingervarmt. Häll vätskan i en stor bunke och smula ner jäst, socker och salt. Rör runt så att jästen löses upp helt innan mjölet blandas i. Arbeta ihop till en smidig deg (ca 10 min i assistent), går även bra att göra för hand utan assistent. Degen ska bli smidig, knåda den på mjölat bakbord. Degen ska inte jäsa i bunken, utan ska bakas ut direkt till 16-18 tekakor på bakplåtspappersklädda plåtar. Ta med mjölade händer en bulle och platta till den, lägg på plåten. Låt jäsa ca 1 timme med en bakduk över. Grädda i 250 grader ca 7-10 minuter.

Annonser

2 reaktioner till “Tekakor med skrädmjöl, gott tyckte hela familjen”

    1. Hehe, två bra frågor. Skrädmjöl är tillverkat av havre som fuktats, rostats och sedan malts till mjöl. Det är en fullkornsprodukt som har kvar alla sädeskornets beståndsdelar och är därför naturligt rikt på fibrer och mineraler. Vi har ingen maskin, men jag antar att det borde fungera. Det ser ut som vanligt mjöl 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s