Vegetarisk kibbeh med lök- och pinjefyllning

Nu hämtar vi inspiration från det libanesiska köket.

Ingredienser:

7 dl finkornig bulgur
6 dl olivolja
3 1/2 dl grahamsmjöl
salt och peppar
1 dl torkad mynta
3 1/2 dl riven gul lök
5 dl vatten
9 dl skivad gul lök
3 1/2 dl pinjenötter
vegetabilisk olja till frisering

Blanda bulgur med 2 1/2 dl olivolja, tillsätt mjöl, salt, peppar, mynta, riven lök och vatten. Blanda väl.

Hetta upp resten av oljan i en gryta. Mjukstek den skivade löken tills den är genomskinlig. Låt den rinna av på hushållspapper. Stek pinjenötterna gyllenbruna i samma olja och låt rinna av på hushållspapper. Blanda samman lök och nötter.

Forma runda bollar av kibbehsmeten och gör ett hål i mitten. Fyll dem med lök och pinjeblandningen och täpp till. Fritera några bollar i taget i het olja tills de blir gyllenbruna.

Servera bollarna varma eller rumstempererade med skivade grönsaker.

Receptet kommer från Chef Ramzis arabiska kokbok.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s