Penne med feta och basilika

Det här är en enkel grekisk pastarätt som går snabbt att tillaga.

Ingredienser:

280 g penne
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olja
1 msk vinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 kruka basilika
150 g feta
20 st svarta oliver

Koka pastan.

Finhacka lök och vitlök och blanda med olja, vinäger, salt och peppar. Strimla basilikan och tärna fetaosten. Blanda allt.

Låt pastan rinna av och lägg upp den på ett fat. Häll dressingen över och strö på oliver.

Servera med grönsallad och grekiskt lantbröd.

Receptet är hämtat från boken Mat med smak.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s