Musslor med pommes frites

belgien

Belgiens nationalrätt är också vår familjs nationalrätt, i alla fall om du frågar en av medlemmarna …

Ingredienser:
2 kg blåmusslor
2 finhackade schalottenlökar
3 krossade vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1/2 finskivad chilifrukt
1 dl torrt vitt vin
salt och peppar
1 bunt grovhackad persilja

Till garnering:
2 dl knapriga brödkrutonger

Till servering:
pommes frites
skarpsås

Tvätta musslorna noga under rinnande vatten, knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De musslor som inte sluter sig slängs. Fräs lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt musslor och chili och häll på vinet. Lägg på lock och låt koka 2–3 minuter, eller till musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra. Servera varmt i en stor skål, slå över persilja och brödkrutonger, bjud hemlagade, frasiga pommes frites till samt skarpsås och god öl.

Smaklig måltid.

Receptet hämtat från Mannerströms Skaldjur. Köp den här.

Annonser

One thought on “Musslor med pommes frites”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s