Lax med söt soja och stekt ris

Här är ett fiskrecept som vi återkommer till.

Ingredienser:

600 g laxfilé
smör till stekning
salt
nymald svartpeppar
ketjap manis (söt indonesisk soja)
sesamfrö

Till servering:
basmatiris
1 msk sesamolja
150 g sockerärter
flingsalt

Stek laxbitarna hastigt i en panna. Se till att den inte blir överstekt och torr. Salta och peppra. Slå ett par matskedar ketjap manis på fisken i slutet och håll varmt.

Hetta upp lite sesamolja och stek riset under omkörning ett par minuter.

Ångkoka sockerärtorna hastigt och salta. Toppa laxen med lite sesamfrö och servera med tillbehören.

Receptet är hämtat från Nyfångat.

Annonser

2 thoughts on “Lax med söt soja och stekt ris”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s