Asiatisk glasnudelsallad med marinerade räkor

Den här rätten dög även bra till lunch. Ettochetthalvåringen åt som en tok.

IMG_3764

Ingredienser
1 st chilifrukt, urkärnad
1 msk ingefära, riven
2 st vitlöksklyfta(or)
3 msk fisksås
1 st lime, saften
1 msk honung
2 msk olivolja
300 gram räkor, skalade, tinade

Sallad
0,5 purjolök(ar)
300 gram morötter
1 st rödlök(ar)
200 gram vitkål
2 paket glasnudlar
0,5 st romansallad

Tillagning
1. Koka upp vatten till glasnudlarna.

2. Marinerade räkor: Skölj och finhacka chilipepparn, skala och riv vitlök och ingefära. Blanda i en skål tillsammans med fisksås, limesaft, honung och olivolja. Blanda om ordentligt så att honungen löser sig. Lägg i räkorna och låt stå framme i rumstemp.

3. Sallad: Skölj och strimla purjolöken. Skala och skär rödlöken i klyftor och skala och skär morötterna i slantar. Skär vitkålen tunt, använd gärna en mandolin eller osthyvel.

4. Hetta upp en stor stekpanna eller wokpanna med lite olja och fräs grönsakerna några minuter så att de mjuknar men ändå behåller sin krisp. Tillsätt en nypa salt och svartpeppar.

5. Tillred glasnudlarna efter anvisning på paketet.

6. Skölj och strimla salladen.

7. Blanda ihop glasnudlarna med de marinerade räkorna och de stekta grönsakerna och toppa med strimlad sallad.

474 kcal
21 g protein
8 g fett
76 g kolhydrater

Hämtat från Tasteline.

Annonser

4 thoughts on “Asiatisk glasnudelsallad med marinerade räkor”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s