För dig som gillar mögelost, testa detta enkla och goda recept

IMG_3750

Måndagens veckorecept blev jättegott, tyvärr så gott att det endast blev några förskrämda ensamma bitar kvar till matlådan dagen efter. Ett recept som gjort för the hell hour, då magen skriker mat och humöret åker rakt ner i källaren.

Ädelostbakad fisk

Ingredienser:
1 kg potatis
500 g vitfisk t ex torsk-, sej-, kolja- eller hokifilé (OBS! Kolla märkning eller stäm av mot WWF)
1 tsk salt
2 dl visp- eller grädde
1 dl smulad ädelost
0,5 dl vitt matlagningsvin (har du inte detta hemma, byt mot t.ex. buljong)
0,5 msk torkade franska örter (eller motsvarande örter du gillar)
1 pressad vitlöksklyfta
250 g broccolibuketter

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°

Koka potatisen i lättsaltat vatten i en stor kastrull ca 20 min, tills den är mjuk.

Lägg fisken i en ugnsform och salta.

Blanda grädde, ädelost, matlagningsvin, vitlök och franska örter. Fördela blandningen över fisken. Gratinera i ugn cirka 15 minuter eller tills fisken är klar.

Lägg broccolibuketter i ett durkslag och låt ånga de sista 10 minuterna över potatisvattnet. Smaka av med salt och servera till fisk och potatis.

IMG_3755

Smaklig måltid!

Veckomatsedeln i sin helhet hittar du på Pescetarisk veckomatsedel (v. 1)
Receptet kommer från coop.se

Annonser

5 thoughts on “För dig som gillar mögelost, testa detta enkla och goda recept”

      1. Yes, använde mig av vanlig Kvibilleost och hokifiléer, Mycket gott! Nästa gång blir det systemvin, inte Konsums matlagningsdito. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s