Ugnsbakad fisk med sojamarinerad kinakål

Ytterligare ett recepttips från det asiatiska köket. Enligt våra vänner en ruggigt god rätt som även gick hem hos barnen.

kinakal-33840

Ingredienser:
4 portionsbitar sejrygg (à 150 g)
1 låda (eller kruka) koriander (köp gärna i asiatisk affär så får du med rötterna)
1/2 huvud kinakål
1 röd chilifrukt
1 lime
1 lök
1 msk riven ingefära
smör eller olja att steka i
1/2 dl japansk soja
salt och peppar

Gör så här:
Finhacka lök och chilifrukt. Hacka rötterna och/eller de nedersta stjälkarna på koriandern. Fräs lök, chilifrukt, ingefära och koriander i smör eller olja på medelvärme i ett par minuter utan att det tar färg. Tillsätt sojan och låt blandningen koka upp. Ställ kastrullen åt sidan.

Finstrimla kålen och vänd ner den i sojablandningen tillsammans med resten av den hackade koriandern

Salta och peppra fisken. Lägg den i en smord form och baka den i ugnen i 150 grader tills den nått en innertemperatur på 48 grader. Servera fisken med kålsalladen och pressad lime.

Recept från Linus Ström (en av de tävlande i årets kock 2010). Receptet med bild hittar ni även hos GP. Undrar hur man får tag i hans recept för vegetariska kåldolmar som enligt fotografen var väldigt goda.

Annonser

4 thoughts on “Ugnsbakad fisk med sojamarinerad kinakål”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s