Pescetarisk veckomatsedel (v. 1)

Här kommer årets första veckomatsedel bestående av fyra vegetariska rätter och tre fisk/skaldjursrätter.

Måndag: Ädelostbakad fisk. Receptet hittar ni på coop.se. Se till så att fisken är MSC eller KRAV-märkt!

Tisdag: Sötpotatispasta med valnötsströssel. En rawfoodrätt från en mycket trevlig blogg för alla som vurmar för det indiska köket, Amy’s piece of cake.

Onsdag: Sydfransk fisksoppa. Receptet kommer från ica.se. Se till så att fisken är MSC eller KRAV-märkt!

Torsdag: Kryddig morots- och linssoppa. Även detta recept kommer från Amy’s piece of cake.

Fredag: Asiatisk glasnudelsallad med marinerade räkor. Receptet hittar ni på Tasteline. Se till så att räkorna är MSC eller KRAV-märkta!

Lördag: Chèvregratinerade gul- och rödbetor med päronchutney och rostade hasselnötter. Även detta recept finns på Tasteline.

Söndag: Svensk falafel på gula ärtor. Receptet kommer från den trevliga bloggen pickipicki.

Smaklig spis!

Annonser

3 thoughts on “Pescetarisk veckomatsedel (v. 1)”

  1. Tack för att du tittade in på min blogg och tack för lite ny inspiration till vardagsmaten! Har inte använt ordet ”pescetarian” förut, men det passar verkligen perfekt för oss tjejer i familjen 🙂

    1. Ja, visst är det behändigt 🙂 Det känns som om halva Twitter har pescetarianism som nyårslöfte 🙂 Vi stötte på ordet för första gången i Zadie Smiths White Teeth. Vi ser också fram emot att följa er blogg 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s