Hirsbiffar med broccoli

Måndagens recept kommer från Vegetarisk vardag.

Hirsbiffar med broccoli

Ingredienser (ca 20 biffar):
2 dl hirs
1 buljongtärning
1 broccoli
2 röda paprikor
1 gul lök
1 msk ströbröd
1 ägg
1/2 tsk chillipulver
1/2 tsk timjan
1/2 tsk paprikapulver
salt
vitlökspeppar

Exempel på bifftillbehör: hamburgerbröd, tomat, ost och avokado eller kanske istället en grönsallad.

Gör så här:
Koka hirs på en låg värme i dubbelt så mycket vatten (4 dl) med grönsakstärning i (i ca 20 min eller enligt anvisningarna på förpackningen).

Koka broccoli i saltat vatten tills det blir lagom mjukt. Häll ut vattnet när broccolin är färdig, skölj med kallt vatten (eller låt den svalna) och krossa med hjälp av en gaffel i en skål. Stek gul lök med paprika i ca 4 minuter och blanda med broccolin.

Under tiden borde hirs kokat färdigt (den ska absorbera vattnet). Pressa hirsen för att få bort det resterande vattnet och blanda med de övriga ingredienserna i skålen plus ett ägg och ströbröd. Smaksätt med kryddor som finns i listan.

Om man vill så kan man panera biffarna. Förberedd en liten skål med ströbröd och en skål med två rörda ägg. Forma en biff och lägg i äggen, sen i ströbrödet och stek tills den får en fin gyllenbrun stekyta.

Annonser

2 thoughts on “Hirsbiffar med broccoli”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s