Fisk i kål

Tisdagens recept kommer från Fiskbilen.

Fisk i kål

Antal portioner: 4
Tillagningstid: Ca 30 min

Ingredienser
600 g fiskfiléer av t ex röding, kolja, sej eller gös
1 rödlök i klyftor 1 st
3 dl vitkål i bitar
smör eller olja till stekning
1,5 msk socker
6 dl fisk- eller grönsaksbuljong
1 msk citronsaft
2 rotfrukter i tärningar
10 st kumminfrön
½ grönt äpple i bitar (den andra biten mumsar nog gladeligen barn eller vuxna upp)

Persilje-crème fraiche
1 dl Färsk persilja, finhackad
Crème fraiche
Citronsaft

Gör så här:
Bryn lök och kål tillsammans med socker och smör tills det blivit gyllenbrunt. Slå på buljong, citronsaft och koka ett par minuter. Lägg sedan i rotfruktstärningar, äpplebitar, kumminfrön och sjud ytterligare 8-10 minuter. Rör ihop ingredienserna till persilje-crème fraichen. Sjud eller stek fisken nästan färdig och slå kålsoppan över.

Annonser

One thought on “Fisk i kål”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s