Saffransskorpor – enkla, ljuvliga och juliga

2013-12-09 119

I helgen gjorde jag och sonen ett gäng saffransskorpor som vi tog med i gåva till våra vänner. Hoppas de inte räknar dem och jämför med antalet i receptet, för det kan hända att några blev kvar i skåpet hemma 🙂

Receptet kommer från Leilas sida och hon kallar dem för Mammas supergoda saffransskorpor.

2013-12-09 112

35 SAFFRANSSKORPOR

100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel (sötmandelförrådet gapade tomt, så vi tog istället 1 dl hasselnötter och 1/2 dl valnötter)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en
bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel (här valde vi istället att hacka nötterna, vi har tidigare gjort receptet med hela nötter vilket jag tyckte gjorde skorporna svåra att dela) och
vänd ner det i bunken.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper (eller smörad plåt).
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Jag vände dem på sidan efter att jag skurit dem för att de inte skulle bli för mörka undertill, kanske berodde detta på att jag inte hade bakplåtspapper?
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

2013-12-09 114-2

Låt svalna och lägg i burk

2013-12-09 123

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s