Linguine med spenat och citron

linguine

noun
small pieces of pasta in the form of narrow ribbons.
Origin:

Italian, plural of linguina, diminutive of lingua ‘tongue’

IMG_3377

6 msk olivolja
50 g färska brödsmulor
rivet skal och saften av 1 citron
3 skivade vitlöksklyftor
1 stor hackad röd chili
600 g babyspenat
riven parmesan

IMG_3379

Koka linguinepastan enligt anvisningarna på paketet. Hetta samtidigt 2 msk olivolja i en stor stekpanna och fräs brödsmulorna några minuter tills de fått färg. Låt dem rinna av på hushållspapper och blanda dem med det rivna citronskalet. Ställ åt sidan.

Hetta upp resten av olivoljan i kastrullen, tillsätt vitlök och chili, rör om och låt fräsa några minuter tills vitlöken fått färg. Lägg i spenat och fräs tills den slaknat, smaka av med salt och peppar.

Låt pastan rinna av när den är al denne och häll över den i kastrullen med spenaten. Spara lite av pastavattnet. Rör i citronsaft och lite av pastavattnet om det ser torrt ut. Strö brödsmulor och citronskal över pastan och servera med parmesan.

IMG_3374400 g linguine

Receptet har vi hittat i den här boken.

Annonser

One thought on “Linguine med spenat och citron”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s