Gratäng med tomat, getost och bröd

gratäng

Ingredienser

5 stora tomater
200 g getost
Herbamare
Nymalen peppar
1/2 baguette
7 msk olivolja
35 g grovhackade valnötskärnor
1 liten knippa finhackad basilika

Skiva tomaterna och getosten. Strö herbamare och peppar på tomatskivorna. Skär baguetten i 12 skivor.
Sätt ugnen på 200 grader. Värm 4 msk olivolja i en stekpanna, bryn baguetteskivorna en kort stund och låt dem svalna lite.

Smörj en gratängform med 1 msk olja. Varva brödskivor, tomat och ost i formen. Häll över resten av olivoljan. Gratinera 10 minuter.

Strö över valnötter och basilika strax före gratängen är färdig att tas ut ur ugnen.

Annonser

One thought on “Gratäng med tomat, getost och bröd”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s