Friterad spätta med rödbetssallad och sellerichips

Ingredienser

600 g spättafilé (viktigt med märkningen här)
250 g rotselleri
1 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
7 dl olja till fritering
2 dl lätt crème fraîche
1 1/2 msk hackad rödlök
2–4 inlagda rödbetor
1/2 msk rödbetsspad
salt, peppar

spätta

Dela fiskfiléerna och skala rotsellerin. Skär långa, breda skivor med osthyvel. Blanda mjöl och salt på en tallrik.

Gör i ordning salladen. Blanda crème fraîche och hackade rödbetor och lite av spadet. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen.

Värm oljan till 180 grader i en gryta. Börja fritera sellerin. Lägg ner några i taget, fritera dem gyllenbruna och lägg dem på hushållspapper. Doppa fiskfiléerna i mjölken och mjölet och fritera 3–4 minuter. Låt även fisken rinna av på hushållspapper. Servera med kokt potatis.

Annonser

One thought on “Friterad spätta med rödbetssallad och sellerichips”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s