Festfin fiskterrin med basilika och dill

Fiskterrin

Med mikro kan du ha rätten klar på 30 minuter, och det kommer ingen att tro.

1 pkt fiskfilé (kolja, gös eller torsk)
1–2 msk hackad basilika
1–2 msk hackad koriander
1–2 msk hackad dill
2 ägg
2 dl crème fraiche
1/2 dl fiskbuljong eller fond
100 g skalade räkor
1/2 krm peppar
1/2 tsk salt

Skär fisken i bitar och blanda dem till en färs i matberedaren. Tillsätt basilika, koriander, dill, ägg, crème fraîche, fond, salt och peppar. Blanda alltsammans till färs.

Rör ner räkorna för hand och häll smeten i en smord form (1 1/2 liter). Täck och grädda i 175 grader ca 1 timme.

Servera med röd rom, dill, sallad och kokt potatis.

Tips: I mikron kan du täcka smeten i en smord form och tillaga på full effekt ca 10–12 minuter.

Annonser

One thought on “Festfin fiskterrin med basilika och dill”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s