Blandad grönsaksmasala

Pushkar

masala
Pronunciation: /məˈsɑːlə/
noun
[mass noun]
a mixture of ground spices used in Indian cookery.
a dish flavoured with masala:
chicken masala
someone or something that comprises a varied mixture of elements:
an Indian who grew up with a masala of influences in England, Jamaica, and Italy
Origin:

from Urdu maṣālaḥ, based on Arabic maṣāliḥ ‘ingredients, materials’

6 msk solrosolja
2 tsk svarta senapsfrön
2 tsk kumminfrön
2 tsk korianderfrön
6 hackade gröna chilifrukter
12 krossade vitlöksklyftor (perfekt i dessa förkylningstider)
1 tunt skivad gul lök
1 tumme finhackad ingefära
1 tsk gurkmeja
2 medelstora morötter, skurna som stavar
2 zucchini, skurna som stavar
125 g haricots verts skurna i tredjedelar
450 g vitkål skuren i tärningar
225 g gröna ärter
225 g hackade tomater
en näve hackade korianderstjälkar (använd bladen till garnering)
2 msk tomatpuré

Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta och fräs i följande ordning: senapsfrön, kumminfrön, chili, vitlök, lök, ingefära och gurkmeja. Lägg i dem snabbt så att fröna hinner fräsas utan att bli brända. När löken börjar bli mjuk lägger du ner alla grönsaker utom tomaterna. Koka ytterligare 1 min. Tillsätt tomatpuré och sänk värmen, späd med lite vatten och låt sjuda tills grönsakerna är färdiga.

Servera med ris garnerat med korianderbladen.

Receptet kommer från restaurangen World Food Café i Covent Garden i London.

Annonser

One thought on “Blandad grönsaksmasala”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s