Ugnspannkaka med fetaost och oliver

Det här receptet har vi lånat från en blogg vi tycker mycket om: javligtgott.se.

Ingredienser:
8 dl mjök
4 dl mjöl
4 ägg
300 g fetaost
1 burk kalamataoliver
1 tsk orkad timjan
3 krm salt

Blanda ägg, mjöl, mjölk och salt till en smet. Häll i en smord, ugnsfast form på ca 3×4 dm. Bryt ner fetaosten i bitar jämt fördelat i formen, skölj och gör detsamma med oliverna. Strö över timjan. Grädda i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader eller tills ytan är gyllenbrun och smeten känns fast i mitten. Servera med en klick gräddfil.

Perfekt som söndagsmiddag hos barnfamiljen.

Annonser

8 thoughts on “Ugnspannkaka med fetaost och oliver”

    1. Gör det! Det blir nästan som en pizza. Vi är oerhört mätta och nöjda just nu 🙂

      Och apropå att fuska lite då och då är det nog bara bra. Man ska inte vara för hård mot sig själv. Who wants to live forever, liksom 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s