Stekt sejfilé med betor, kapris och potatispuré

Det här blev så gott, så gott, att vi inte ville sluta äta fastän magarna var mer stinna än Mannerströms.

IMG_3331

IMG_3339

Ingredienser för sejfilé, betor och kapris:

4 kravmärkta sejfiléer (denna underskattade fisk)
4 rödbetor
2 polkagrisbetor
2 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
färsk timjan
4 schalottenlökar
4 msk kapris
10 kaprisbär
vetemjöl till planering
smör och rapsolja till stekning
salt och peppar
hummerfond
100 g brynt smör

IMG_3328

Koka rödbetorna ca 15 minuter, skala och skär i klyftor. Skala polkagrisarna så tunt det går. Lägg i en bunke och salta och peppra. Tillsätt olivolja, citronsaft och några repade timjankvistar. Ställ åt sidan.

Skala och skiva schalottenlökarna.

Stek rödbetorna på medelvärme 10–15 min, salta och peppra ytterligare. När betorna har fin färg lägger du i lök, kapris och kaprisbär i stekpannan och bryner dem. Håll allt varmt i ugnen.

Panera sejfiléerna i mjöl. Stek i smör och olja några minuter per sida till de fått fin färg. Salta och peppra. Vispa ner hummerfonden i det brynta smöret.

IMG_3327

Ingredienser potatispuré:

1 kg mjölig potatis
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl Oatlys vegetabiliska grädde
2 msk smör
muskotnöt
salt och vitpeppar

Skala potatis och koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av några min.

Värm grädde och mjölk. Pressa potatisen och späd med gräddmjölk och smör till en slät och fin potatispuré. Smaka av med muskot, salt och vitpeppar.

IMG_3332

Till detta drack vi Brochet Facile Sauvignon (som för övrigt betyder gädda på franska.

Köp Mannerströms fiskbok – ett måste för landets alla pescetarianer.

Annonser

One thought on “Stekt sejfilé med betor, kapris och potatispuré”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s