Ostdoftande polenta med het salsa på röda bönor

Ingredienser (4 portioner):
7 ½ dl grönsaksbuljong (undvik buljong med palmolja, läs igenom innehållsförteckningen)
1 ½ dl polenta
2 dl riven ost med smak
1 gul lök
1 gul paprika
1 förpackning/burk (400 gram) röda bönor
1 msk olja
2 dl vatten
½ dl tomatpuré
1 tsk salt
½- 1 krm kajennpeppar
2 tsk torkad oregano (eller 2 msk färsk)
2 msk margarin eller smör (undvik matfett med palmolja genom att läsa innehållsförteckningen)

Gör så här:
Koka upp buljongen i en kastrull. Vispa i polentan och låt koka 6-7 minuter till en tjock gröt. Rör ner osten. Häll upp gröten i en vattensköljd form eller liten långpanna och ställ kallt.

Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Låt bönorna rinna av. Fräs lök och paprika i en kastrull. Blanda i bönorna. Häll över vattnet och rör i tomatpurén. Låt koka 5 minuter. Smaka av med salt, kajennpeppar och oregano.

Skär den kalla polentan i bitar. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Stek polentabitarna någon minut per sida. Servera polentan med bönsalsan och en grön sallad.

Saknar du oregano hemma? Testa med timjan eller basilika istället.

Annonser

One thought on “Ostdoftande polenta med het salsa på röda bönor”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s