Currygryta med blomkål och röda linser

1 gul lök
2 morötter
1 blomkålshuvud (ca. 500 gram)
2 msk olja
1 msk garam masala (eller curry om du inte har garam masala)
3-4 dl grönsaksbuljong
2 dl röda linser
1 tsk salt
½ – 1 krm kajennpeppar
½ dl sesamfrö

Tillbehör: Ris, mango chutney (vi använder rabarberchutney gjort av mormor) och papadums (fritera i olja i stekpanna).

Gör så här:
Skala och hacka löken. Skölj och skiva morötten. Bryt blomkålen i små buketter. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök och morötter. Blanda i blomkål och strö över garam masala. Häll över buljong och tillsätt linserna. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Strö dem över grytan.

Servera med ris, mango chutney och gärna papadums (finns att köpa i indiska mataffärer, i Göteborg finns det en välsorterad affär nära Hjalmar Brantingsplatsen, Indian Food House) eller varför inte naanbröd.

Annonser

3 thoughts on “Currygryta med blomkål och röda linser”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s