Kikärtssallad med krossade tomater

Ikväll är familjens pescetarianer utspridda som de olika fiskarterna i zooaffärerna, så här följer ett enkelt recept för halva delen av familjen.

Ingredienser:

500 g kokta kikärtor
4 msk olivolja
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk ingefära
0,5 tsk chili
1 burk krossade tomater
2 msk honung
2 msk vinäger
Salt och peppar

Fräs lök, ingefära och chili i oljan, ner med tomaterna och sjud 10–15 minuter. Rör om då och då. Smaka av med honung, vinäger, salt och peppar. Ha slutligen i kikärtorna.

Som vanligt blir det ångkokta grönsaker bredvid, eftersom det lille matvraket är så förtjust i sådant. Idag blir det nog morötter och ärtor. Till den äldre medlemmen tillkommer Åbros ekologiska mellanöl.

Vi återkommer med resultat och bilder.

Väl mött!

Annonser

2 thoughts on “Kikärtssallad med krossade tomater”

  1. Tänk vad mycket goda ekologiska saker det finns på Bolaget numera. Jag minns det vin jag köpte för fem-sex år sedan som det stod ”ekologiskt” på och som knappt dög som vinäger…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s