Halstrade stora gambas med mojosås och spansk saltpotatis

IMG_3211

Äntligen fick vi fram receptet och herregud vad gott det blev. Tack Mannerström!

IMG_3198
(Barnhand)

IMG_3204

Börja med potatisen. Vi köpte Änglamarks ekologiska delikatesspotatis, vilket var värt priset. I med tvättad potatis (1 kg) i en kastrull och häll på 1 liter havssalt (vi älskar Maldon) och koka på svag värme 20 minuter. Täck sedan potatis i en handduk så att potatisen blir skrynklig och vit.

IMG_3199

Ta fram en mixer och kasta ner:

1 msk krossade kumminfrön (barnen hjälpte till med morteln)
4 vitlöksklyftor
1 knippe färsk koriander
Persilja (fanns ingen färsk, så det blev fryst – förlåt Mannerström :))
1 1/5 dl olivolja
0,5 dl rapsolja (bara olivolja i receptet)
1 msk vitvinsvinäger
salt och svartpepper

Gör en slät sås.

Räkorna går på ett kick. Det står stora gambas, men vi använde vanliga frysräkor (förlåt igen, chef!) och det blev ändå underbart.

ca 300 gram räkor
1 msk grovt salt
2 msk olivolja

Hetta upp en stekpanna, strö i salt och olivolja. Stek räkorna i ca tre–fem minuter (om de är frusna).

Mums! En måste-rätt.

IMG_3207

För övrigt tycker vi att Åbros ekologiska mellanöl är fantastisk god, inte minst med tanke på priset! Ekologiskt måste inte vara dyrt.

Annonser

3 thoughts on “Halstrade stora gambas med mojosås och spansk saltpotatis”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s