Två typer av laxcurry, mango- och myntaraita och stekta indiska räkor

… och den laxbaserade middagen var en hyllning till Falkenberg, som samma dag tog sig upp i Allsvenskan i fotboll. Grattis!

En av spelarna fick efter matchen frågan om vad som var bäst med Falkenberg, och då svarade han laxen 🙂 Det våras för pescetarianer!

Hell Hour Salmon
4 port
1 klyfta vitlök
1 msk finriven färsk ingefära
2 dl matyoghurt
1 tsk chiliflingor
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
4 bitar laxfilé

Koka basmatiris. Blanda sedan ihop allt och lägg laxen i marinaden. Ropa heja Falkenberg tre gånger. Lämna en timme i kylskåp. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda i ca 20 minuter.

IMG_0486

Den här curryn blir ganska stark, medan nedanstående lax lämpar sig bättre för de små.

Currystekt lax
4 portioner
600 gram laxfilé
1 liter vatten
1 dl salt
1 1/2 tsk malen koriander
1 1/2 tsp curry
1 tsk chilipulver
2 krm stött svartpeppar
Neutral rapsolja

Vispa i hop vatten och salt och lägg ner laxen. Lämna i 30 minuter.
Torka av laxen och gnid in kryddblandningen. Ropa Heja Falkenberg tre gånger. Stek cirka 5 min på varje sida.

Blanda yoghurt, mango chutney och färsk mynta och servera som dippsås.

Tyvärr hann vi inte baka naanbröd till …

Efter ett besök på minneslunden på kyrkogården, som var alldeles upplyst av ljus, kom vi hem och det luktade som Mehfil Restaurant i Hendon, ett stenkast från Mr Fitta-gymmet 🙂 Mums!

Annonser

7 thoughts on “Två typer av laxcurry, mango- och myntaraita och stekta indiska räkor”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s