Pappa Batras klassiska dal, del 2 (med vissa ändringar).
Ingredienser
1 gul lök (finhacka)
1 klyfta vitlök (finhacka)
1 msk finhackad färsk ingefära (finhacka)
2 tomater (tärnade)
1 tsk gurkmeja
1 1/2 tsk garam masala
400 g röda linser
4 dl vatten (jag fick använda 8 dl)
färsk koriander
1 citron
3 msk smör
1 tsk salt
1. Fräs lök, vitlök och ingefära tillsammans med kryddorna.
2. Tillsätt tomater, linser och vatten. Småkoka cirka tio minuter. Krydda med salt.
3. Servera med hackad koriander och en citronklyfta
Till detta hade vi basmatiris, som vi kryddat med gurkmeja för att göra barnen glada, och lite raita.
Resultat: Den bästa dal jag ätit på mycket, mycket länge. Kul bok med goda och snabba rätter.
Detta låter bra gott! Men för en gammal ensam gubbe är det alldeles för komplicerat, dessvärre. Jag kan bara tillaga ytterst enkla rätter. Men fisk vill jag äta mycket, t.ex. med broccoi, bönor, ärter, och ….hör och häpna: surkål!!!
Då får jag rekommendera svärmors fina recept:
Du har inget trevligt recept på surkål? Det har vi aldrig tillagat.
Trevlig kväll!
Åhhh… nu blev jag sjukt sugen på indisk mat och fick inspiration till kvällens middag 🙂
Vad trevligt! Berätta gärna hur det gick 🙂
Det där såg gott ut! Vi återkommer med fler goda recept till helgen. Imorgon har vi planerat att äta färska räkor till middag med hemlagade baguetter och aoili.
Men som barnfamilj vet man aldrig hur det går …