Finfrukost med amerikanska pannkakor

Bilder från Iphone 013

Varför gör man inte amerikanska pannkakor oftare? Eller sylt för den delen!?

Både pannkakor och sylt var galet enkelt att sno ihop och hade strykande åtgång bland både vuxna och barn.

Amerikanska pannkakor

Ingredienser:
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk (3 %)
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning
ev. florsocker att pudra över (denna ingrediens skippade vi)

Bilder från Iphone 011

Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet. Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka. Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut. Pudra eventuellt de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med dina favorittillbehör.

Busenkel hemgjord sylt

Ingredienser:
400 g frysta bär (vi hade en mix av blandade bär)
1 1/2 dl strösocker

Gör så här:
Blanda bär och socker i en kastrull och låt koka ihop till en sylt på medelvärme, ca. 10 min. Häll upp i en skål/burk och låt svalna. Ställ gärna i kylskåp för att kallna ytterligare. Vi hällde vår sylt i en gammaldags burk (skymtar fram till höger på översta bilden) och den höll sig fin länge.

Pannkaksreceptet hittade vi på ica.se
Syltreceptet kommer från MerSmak, en medlemstidning från Coop.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s