13 reaktioner till “Vad tycker du en person som livnär sig på fisk och grönsaker ska kalla sig?”

 1. Egentligen kan dom kalla sig vad dom önskar bara dom inte kallar sig för vegetarianer för det ger mig (och andra som bara äter växtföda) problem när jag äter ute. ”Det är vegetariskt” säger personalen och hänvisar till mat med fisk och skaldjur och allehanda mejeriprodukter.

  1. Det är lite så vi resonerar. Vi gör som Spanarna i P1 med tre exempel och sedan en fundering kring framtiden 🙂

   Exempel 1: Att kalla sig vegetarian som äter fisk är per definition fel. Då är man inte vegetarian överhuvudtaget, utan far med osanning. Och det ska man ju inte göra …

   Exempel 2: Du är vegetarian och ska på middag hemma hos några bekanta som har lagat fisk, eftersom många ”vegetarianer” i Sverige äter fisk. Eller på restaurang, precis som du påpekar.

   Exempel 3: Det är oerhört många människor i Sverige som äter vegetariskt kost samt fisk och skaldjur. Det finns knappt några kosttrianglar, matkassar eller knappalternativ för oss på matsidor på nätet. Eller?

   I framtiden: Vi tror att allt fler, för enkelhetens skull, kommer att benämna sig med samma ord, att allt fler minskar köttkonsumtionen och övergår till denna hälsosamma kost samt att Göteborg utnämns till The Pescetarian Capital of the World. Dessutom tror vi att fiskhalster blir årets julklapp 2016.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s